Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 11:00

Από την Εορτή του Αγίου Αρσενίου του καππαδόκου

Κατά το διήμερο 9- 10 Νοεμβρίου η Ενορία μας εόρτασε πανηγυρικά την Ιερά Μνήμη του Οσίου και θεοφόρου Πατρός Αρσενίου του Καππαδόκου. Την παραμονή της Εορτής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τους δύο Ιερείς της Ενορίας μας π. Άνθιμο και π. Στέφανο, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο σεπτό  πρόσωπο  του Αγίου Αρσενίου, τα διδάγματα που πρέπει κάθε πιστός να αντλήσει από την ζωή Του καθώς και στην χάρη και ευλογία που πηγάζει από τα χαριτόβρυτά Του Λείψανα. 

Το πρωί της Εορτής Κυριακή 10 Νοεμβρίου ετελέσθη πανηγυρικά  ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε Λιτή και ευλογήθηκαν η αρτοκλασία και το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Αρσενίου από τον π. Άνθιμο, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στην Παραβολή του καλού Σαμαρείτη αλλά και στο πως ο Άγιος Αρσένιος έκανε πράξη την εντολή του Κυρίου για τον πλησίον. 

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου, ενώ αθρόα ήταν για μια ακόμη φορά η προσέλευση στην Θεία Κοινωνία. 

Ο φετινός εορτασμός συνέπεσε  με την ημέρα της Κυριακής για τον λόγο αυτό δεν τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, όπως είναι το έθος της Ενορίας μας.

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Αγίου να αξιωθούμε και του χρόνου να τιμήσουμε την Ιερά Μνήμη Του. Αμήν!

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2020 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech