Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 15:14

Από την Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας της Παντανάσσης

Κατά το διήμερο 1- 2 Ιουλίου η Ενορία μας εόρτασε για μια ακόμη φορά πανηγυρικά την Θεομητορική Εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας, ημέρα κατά την οποία τελείται και η σύναξις της Παναγίας της Παντανάσσης, πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε πανηγυρικά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο π. Άνθιμος αναφερόμενος στην εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος, στην θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους καθώς και στα πάμπολλα θαύματα τα οποία διά των Αγίων Εικόνων Της επιτελεί η Κυρία Θεοτόκος στους Πιστούς που προσέρχονται να Την προσκυνήσουν. 

Το πρωί της Εορτής οι δύο πατέρες της Ενορίας ετέλεσαν τον Πανηγυρικό Όρθρο της Εορτής και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος αναφερόμενος στην Τιμία Εσθήτα της Παναγίας, στα περί αυτής ιστορικά γεγονότα καθώς και στην κραταιά και διαρκή προστασία της Παναγίας προς κάθε  Πιστό αλλά και  στο  Έθνος μας, το οποίο πολλάκις σκέπασε και προστάτεψε με την Τίμια Εσθήτα Της, κρατώντας μακριά κάθε κίνδυνο και επιβολή.   

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2020 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech