Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 21:26

Από την Ιερά Λιτανεία και την Αρτοκλασία

Όπως κάθε χρόνο, συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών  δεκαετιών, η οποία δεν διακόπηκε ούτε κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Σύλλογος Φρουτεμπόρων της Λάρισας,  προσέφερε προς τιμήν  της προστάτιδός του Ζωοδόχου Πηγής την Αρτοκλασία και το Ύψωμα, ενώ τα μέλη του εβάστασαν και συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα καθ' όλη την διάρκεια της Ιεράς Λιτανεύσεως.

Με την επιστροφή της Ιεράς Λιτανείας στον εξώστη του Ιερού Ναού, ευλογήθηκε η Αρτοκλασία και το Ύψωμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερώνυμος σε σύντομη προσλαλιά Του ευχαρίστησε τους Ιερείς της Ενορίας, αλλά και όλους εκείνους που εκοπίασαν για την προετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως, τον Σύλλογο Φρουτεμπόρων, αλλά και τους Συλλόγους που μετείχαν στην Ιερά Λιτανεία, τα νέα παιδιά για την συμμετοχή και την ομολογία που έδωσαν και ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής.

Αμέσως μετά την απόλυση ακολούθησε η παρουσίαση χορών από τα χορευτικά τμήματα του  Εξωραϊστικού Συλλόγου της Συνοικίας μας, του Συλλόγου " Οι Μυρμιδόνες" και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλαύκης, σε εξέδρα που στήθηκε για τον σκοπό αυτό εντός του αυλείου χώρου του Ιερού μας Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη χρονιά τα χορευτικά παρουσιάζουν τους χορούς δίπλα στον Ναό κατόπιν πρωτοβουλίας, προτροπής και προσκλήσεως των Ιερέων της Ενορίας, ώστε η Ιερά Πανήγυρη να λάβει το παραδοσιακό εκείνο χρώμα των παλαιών πανηγυριών, τα οποία έχουμε συνδέσει κυρίως με τα χωριά, και τα οποία όμως με λίγη καλή θέληση και συνεργασία, μπορούμε να αναβιώσουμε και εντός των αστικών κέντρων.

Η ευλογημένη βραδιά της Παναγίας μας ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, όπως επιτάσσουν τα έθιμα και οι παραδόσεις της Πατρίδος μας.

Η Παναγία μας, η Κυρά και Αρχόντισσα της Λάρισας, να μας αξιώσει και του χρόνου να εορτάσουμε την Πανήγυρή Της, και να έχει πάντοτε υπό την Σκέπη και την κραταιά Προστασία Της την Πατρίδα και όλους μας.

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας