Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 16:55

Από την Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ετελέσθη πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους Πιστών η Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου σε Όρθρο και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την Ακολουθία του Όρθρου της Εορτής ετέλεσαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και νέος εφημέριος της Ενορίας μας π. Χερουβείμ και ο Προϊστάμενός της π. Άνθιμος.

Πριν την ανάγνωση της πρώτης Στάσεως των Χαιρετισμών οι δύο πατέρες μετέφεραν λιτανευτικά  την Θαυματουργό Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας μας  από τον Θρόνο Της στο κέντρο του σολέα προκειμένου να αναγνωσθούν ενώπιον Της οι Στάσεις των Χαιρετισμών. 

Με το τέλος των Οίκων των Χαιρετισμών ο π. Χερουβείμ εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην "νέα κτίση", την οποία έφερε η Παναγία διά του Τόκου Της, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους εμείς οι Χριστιανοί μπορούμε αυτή την νέα κτίση να την κάνουμε πραγματικότητα πρώτα για την ζωή μας και έπειτα για τον κόσμο γύρω μας. 

Ο π. Άνθιμος  δια θερμών λόγων καλωσόρισε τον πατέρα Χερουβείμ στην Ενορία μας, αφού ήταν η  πρώτη φορά κατά την οποία τα πολυποίκιλα καθήκοντά του στην τε Ιερά Σύνοδο και στην Ιερά μας Μητρόπολη του επέτρεψαν να βρεθεί ανάμεσά μας.  

Εν συνεχεία ετελέσθη πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία από τον π. Άνθιμο και τον π. Στέφανο, ο οποίος επέστρεψε διαρκούσης της Ακολουθίας από άλλη Ενορία σε χωριό της Ιεράς Μητροπολεως, όπου ετέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. 

Συγκινητική ήταν για μια κόμη φορά η προσέλευση του Ευσεβούς Λαού του Θεού,  που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό τιμώντας και μεγαλύνοντας το πάνσεπτο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και συμμετείχε αθρόα στην μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. 

Η Παναγία μας, η Κυρά και Αρχόντισσα της Λάρισας, που μας αξίωσε για μια ακόμη χρονιά να ψάλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο Της, να σκέπει και να ευλογεί πάντοτε της Πατρίδα και όλους μας. Αμήν! 

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2020 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech