Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 18:44

Από τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και έντονο εθνικό παλμό, εορτάσθηκε και φέτος στην Ενορία μας  η μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού και η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο προϊστάμενος της Ενορίας, πατήρ Άνθιμος  Ράτς και ο πατήρ Αθανάσιος Ρημαγμός, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Άνθιμος αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή Εορτή  της Πίστεως και της Πατρίδος, στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, στην οποία χρωστάμε την Ελευθερία μας και στις ηρωικές μορφές των Αγωνιστών του 1821, οι οποίοι  πότισαν  με το Αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας και στους οποίους οφείλουμε αιώνια τιμή και ευγνωμοσύνη.

Εκάλεσε δε όλους να διδαχθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την Ιστορία μας, ώστε με πρότυπο τις Θυσίες των ενδόξων προγόνων μας να αντιταχθούμε κι εμείς με την σειρά μας σε κάθε επιχειρούμενη εθνική μειοδοσία, καθώς και σε  οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Πατρίδος μας.

Συγκλονιστική ήταν η προσέλευση του ευσεβούς Λαού, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Ναό για να δοξολογήσει  τον Τριαδικό μας Θεό και να ευχαριστήσει την Κυρία Θεοτόκο για την Ελευθερία της Πατρίδος. 

Λίγο πριν το "Δι' ευχών", με την προτροπή του π. Ανθίμου, όλοι μαζί τιμώντας τους Ήρωες του '21,  ψάλαμε το "Τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό Ύμνο ατενίζοντας τις Σημαίες, με τις οποίες ήταν καταστόλιστος ο Ιερός μας Ναός και βροντοφωνάξαμε: "Ζήτω το Έθνος " 'Ζήτω η Ελλάδα", " Ζήτω η Ελευθερία" !. 

Η Κυρία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει πάντοτε την Πατρίδα και όλους μας. Αμήν!  

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2020 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech