Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 10:48

Από τον λαμπρό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και συμμετοχή πλήθους Πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην Ενορία μας η Αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και των κακοδοξιών. 

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού π. Άνθιμος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην Θεολογία των Ιερών Εικόνων και στο γεγονός ότι η Ορθοδοξία πρέπει να συνεπάγεται και ορθοπραξία για καθέναν, που θέλει να λέγεται Ορθόδοξος Χριστιανός. Έκανε επίσης λόγο για τον θρίαμβο της Πίστεως εναντίον των αιρέσεων και τότε και τώρα μεταφέροντας τους λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου ότι  η Εκκλησία μπορεί να κλυδωνίζεται αλλά ποτέ δεν καταποντίζεται, μπορεί να πλήττεται από πολλούς εχθρούς,  αλλά ποτέ δεν ηττάται. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ιερά Λιτανεία των Εικόνων με την συμμετοχή των καλλικελάδων Ιεροψαλτών, των αναγνωστών και ιεροπαίδων του Ιερού Ναού και πολλών παιδιών των κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, τα οποία με τα Εικονίσματα στα χέρια σχημάτισαν μια μεγάλη πομπή. Η λιτάνευση τελέσθηκε κατά την τάξη των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας με την τμηματική ανάγνωση του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Στο τέλος της λιτανείας και πριν την απόλυση όλο το Εκκλησίασμα κρατώντας Εικονίσματα στα χέρια με την προτροπή του π. Ανθίμου έψαλε το Τη Υπερμάχω μεγαλύνοντας έτσι το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας και προστάτιδος κάθε πιστού Χριστιανού.  

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2020 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech