Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 08:48

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εθνική συγκίνηση και πατριωτικό παλμό εορτάσθηκε και φέτος η διπλή Εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος στην Ενορία μας!  

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε από τους δύο Ιερείς της Ενορίας ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο πατήρ Άνθιμος αναφερόμενος στην Εορτή του Ευαγγελισμού ως την απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους από τη δουλεία της αμαρτίας και του θανάτου, στο πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί πάντα την προστάτιδα και βοηθό του ευσεβούς Έθνους μας, στην οποία και χρωστάμε την Ελευθερία μας καθώς και στην μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας στην διατήρηση της Εθνικής μας  ταυτότητας κατά τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς αλλά και στην Επανάσταση, που έφερε το ποθούμενο. 

Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους δύο ιερείς του Ναού. Λίγο πριν την απόλυση ο πατήρ Στέφανος ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στα μαύρα χρόνια της πικράς δουλείας, στον ξεσηκωμό των ενδόξων προγόνων μας εναντίον της κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στους αιματηρούς αγώνες και τις θυσίες της Εκκλησίας και του Έθνους και στην μεγάλη Πίστη των Αγωνιστών, η οποία τους έκανε να καταφρονήσουν τον θάνατο, να πορευθούν σ'αυτόν σαν σε πανηγύρι και τελικά να εξασφαλίσουν για όλους εμάς το μεγαλύτερο μετά την ζωή αγαθό, την Ελευθερία.

Αναφέρθηκε επίσης στην διαχρονικά παγερή έως  εχθρική στάση των μεγάλων δυνάμεων έναντι της Ελλάδος και  στην σημερινή κατάσταση με την γείτονα χώρα, η οποία προδιαγράφεται δύσκολη, ενόψει και της συνέχισης της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας, αλλά και της προκλητικής και θρασείας στάσης των Τούρκων. Εκάλεσε δε  όλους μας να βαδίσουμε στα χνάρια των ηρωικών μας προγόνων, να μην φοβόμαστε τις απειλές των Τούρκων, να επιδιώκουμε μεν και να ευχόμαστε την επικράτηση της ειρήνης, αλλά να είμαστε πάντα έτοιμοι αν χρειαστεί με Πίστη στον Θεό, με θάρρος και λεβεντιά  να δώσουμε κι εμείς αγώνες και μάχες προκειμένου να μείνει η Πατρίδα Ελεύθερη και Ορθόδοξη , όπως μας την παρέδωσαν οι Πρόγονοί μας.  

Πριν το δι' ευχών όλο το Εκκλησίασμα με την προτροπή των Ιερέων μας,  ψάλαμε με γεμάτη εθνικό παλμό καρδιά και στεντόρεια φωνή τον Εθνικό Ύμνο τιμώντας έτσι τους Ήρωές μας  και αμέσως βροντοφωνάξαμε με ενθουσιασμό : '' ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 

Με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου να  αξιωθούμε όλοι  και του χρόνου να τιμήσουμε αυτή την Άγια Μέρα κρατώντας πάντοτε ψηλά την Σημαία της Πίστεως και της Πατρίδος! 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech