Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 14:01

Από την Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου

Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε και φέτος η Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου. 

Στην αρχή της Ακολουθίας και πριν την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών οι δύο Ιερείς της Ενορίας π. Άνθιμος και π. Στέφανος μετέφεραν λιτανευτικά την θαυματουργό εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας από τον θρόνο Της στο ανθοστολισμένο κουβούκλιο εντός του σολέα, προκειμένου ενώπιόν Της να αναγνωσθούν οι τέσσερις Στάσεις των Χαιρετισμών. Οι τέσσερις Στάσεις αναγνώσθηκαν εντός της ακολουθίας πανηγυρικού Όρθρου και ακολούθησε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο πατήρ Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου καθώς και στην μεγάλη σημασία αυτής της Ακολουθίας για κάθε Χριστιανό αλλά κυρίως για κάθε Έλληνα, αφού η Παναγία αποτελεί την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, η οποία πάντοτε ήταν Σκέπη και βοηθός μας.

Κάλεσε επίσης όλους μας σε πνευματική και εθνική περισυλλογή και εγρήγορση για τις δύσκολες μέρες και ώρες που περνά η Πατρίδα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι για μια ακόμη φορά η Παναγία θα είναι κοντά μας. 

Η Κυρία Θεοτόκος να μας αξιώσει και του χρόνου να ψάλουμε τους Χαιρετισμούς Της εδώ στο πάνσεπτο προσκύνημά Της και να σκέπει πάντοτε την Πατρίδα και όλους μας. Αμήν!

 

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech