Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 14:49

Από την Αγρυπνία της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Παρθενίου

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας αξιωθήκαμε και φέτος να τελέσουμε στην Ενορία μας την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την Μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, του οποίου τεμάχιο Ιερού Λειψάνου φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. 

Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε από τους δύο Ιερείς της Ενορίας π. Άνθιμο και π. Στέφανο, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό. Τους ύμνους και τα τροπάρια της μεγάλης αυτής ακολουθίας απέδωσαν για μια ακόμη φορά θαυμάσια οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, συμπαραστατούμενοι από ευλαβείς αναγνώστες και βοηθούς. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο π. Ανθιμος ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο βίος του Αγίου Παρθενίου αποτελεί πρότυπο διαπαιδαγώγησης και κατήχησης καθενός πιστού, αλλά πρωτίστως και κυρίως των νέων, οι οποίοι τόσο κινδυνεύουν στην εποχή που ζούμε από το κοσμικό πνεύμα και τον υλισμό της σύγχρονης ζωής. 

Ο Άγιος Παρθένιος να είναι πάντα βοηθός μας, να δώσει την υγεία σε όλους τους ασθενείς και να μας αξιώσει και του χρόνου να εορτάσουμε την αγία Μνήμη Του, εδώ στο Πάνσεπτο Προσκύνημα της Παναγίας μας! 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech