Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 19:51

Από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε από τους Ιερείς της Ενορίας ο πανηγυρικός Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πλήθους Πιστών, που προσήλθαν να τιμήσουν το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος αναφερόμενος στην επί της γης και εν ουρανοίς τέλεση του μυστηρίου της Εισόδου της Θεοτόκου στον Ναό και στις παλαιοδιαθηκικές προτυπώσεις της Παναγίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και επαληθεύθηκαν στο Πρόσωπό Της,  και οι οποίες συνυπήρξαν μετ' Αυτής, κατά την Είσοδό Της στα Άγια των Αγίων. 

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος της Ενορίας, π. Άνθιμος, ομίλησε με θερμά λόγια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εορτάζουν την ημέρα των Εισοδίων και παρακάλεσε τον λαό να  προσεύχεται για τα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδος μας, που αποτελούν τους άγρυπνους φρουρούς μας. Ευχαρίστησε τέλος τους Αγιογράφους του Ιερού Ναού, κο. Ευάγγελο Καραβασίλη και τους υιούς του για την θαυμάσια αγιογράφηση του τρούλλου και όλους εκείνους, που με κάθε τρόπο, εμφανώς ή αφανώς συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του μεγάλου και δύσκολου  έργου. 

Η Παναγία μας πάντοτε να προστατεύει τον Στρατό μας και την Πατρίδα μας, πάντα να μας δίνει τέτοιες χαρές και να μας αξιώσει, να δούμε ολοκληρωμένο τον Ναό Της, ο οποίος αποτελεί στολίδι για όλη την Λάρισα.  

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech