Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 13:13

Η διακονία της Ενορίας μας στον "Επιούσιο"

Δύο φορές κάθε χρόνο η Ενορία μας αναλαμβάνει, για μια εβδομάδα την διακονία στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την εβδομάδα 25 έως 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά οι κυρίες τις Ενορίας με την στήριξη και βοήθεια των Ιερέων του Ιερού Ναού π. Ανθίμου και π. Στεφάνου και του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου κυρίου Κωνσταντίνου Ποζιού, ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της προετοιμασίας και παρασκευής περίπου 400 μερίδων φαγητού για τους ενδεείς και εμπερίστατους αδελφούς μας.

Το κέφι, το μεράκι, η ευρηματικότητα και η δημιουργική φαντασία στο μαγείρεμα, αλλά κυρίως η φιλάνθρωπη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο κυριάρχησαν όλες αυτές τις ημέρες και οδήγησαν ομολογουμένως σε θαυμάσια αποτελέσματα. Η κούραση, ο κόπος και το άγχος της ευθύνης αυτού του δύσκολου έργου έδιναν στο τέλος της κάθε ημέρας τη θέση τους στην χαρά και την ικανοποίηση, τόσο για την ποιότητα και την γεύση του φαγητού, όσο και για την θερμή ανταπόκριση εκ μέρους των σιτιζομένων, οι οποίοι πραγματικά έδειχναν να απολαμβάνουν το γεύμα τους. 

Οι ευσεβείς κυρίες της Ενορίας είναι άξιες πολλών συγχαρητηρίων και ευχαριστιών και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφού επί μια εβδομάδα, άφησαν την φροντίδα των νοικοκυριών τους για να σταθούν στο πλευρό όσων το είχαν ανάγκη, κάνοντας πράξη τον λόγο του Κυρίου μας από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο "...ἐπείνασα γὰρ καὶ  ἐδώκατέ  μοι  φαγεῖν..."!

Ευχόμαστε από καρδιάς στις κυρίες  της Ενορίας , αλλά και σε  όλους εκείνους,  οι οποίοι ποικιλοτρόπως συνέβαλαν στο θεάρεστο αυτό έργο , πλούσια την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου. Η Παναγία να τους έχει πάντοτε υπό την κραταιά  Σκέπη Της και να αξιώσει με υγεία να φτάσουμε και στην επόμενη εβδομάδα προσφοράς,  στη νέα χρονιά.  

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech