Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 20:54

Από τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής ετελέσθη πανηγυρικά ο Μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθως η Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας μας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, και με την συμμετοχή πολλών Ιερέων, των Αρχόντων του τόπου καθώς και πλήθους Πιστών. Την Ιερά Λιτανεία συνόδευσε όπως κάθε χρόνο η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων. Προπορεύθηκαν τα Λάβαρα του Ναού, οι Ιερόπαιδες με τα εξαπτέρυγα και ακολούθησαν οι Αναγνώστες του Ναού ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές κρατώντας Σημαίες, και πλήθος παιδιών του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Συνοικίας μας κρατώντας Σημαιάκια. Αγόρια και κορίτσια των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας καθώς και μέλη των προσκεκλημένων Συλλόγων " Μυρμιδόνες" και "Πολιτιστικού Συλλόγου Γλαύκης"  κράτησαν ανοιγμένες  καθόλη την διάρκεια της Λιτανείας μεγάλες Σημαίες.   Τις δύο Ιερές Εικόνες πλαισίωσαν κυρίες του τε Συλλόγου Γυναικών Αμπελοκήπων και του Εξωραϊστικού Συλλόγου ενδεδυμένες με παραδοσιακές φορεσιές.  Καθόλη την διάρκεια της Λιτανείας έψαλλαν οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες της Ενορίας πλαισιούμενοι και  από προσκεκλημένους Ιεροψάλτες.

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας