Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 15:15

Από την Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων τελέσθηκε πανηγυρικά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου, από τους δύο Ιερείς της Ενορίας μας π. Άνθιμο και π. Στέφανο.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Κάτω Ιερό Ναό, κατά ευλογημένο έθος της Ενορίας μας, ώστε να λειτουργείται και το Θυσιαστήριο του κάτω Ιερού Ναού σε μια Θεομητορική Εορτή, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες Πανηγύρεις της Παναγίας  μας τελούνται στον επάνω Ιερό Ναό. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο προϊστάμενος της Ενορίας, π. Άνθιμος, ο οποίος, αφού ανέλυσε το νόημα της Εορτής της Συνάξεως, αναφέρθηκε  λεπτομερώς και επί τη βάσει Πατερικών και Παλαιοδιαθηκικών πηγών στο Πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας και στην κορυφαία και μοναδική συμβολή Της στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας, ευχόμενος πλούσια την ευλογία Της σε όλους.  

Στο τέλος της Ακολουθίας τελέσθηκε από τους Ιερείς μας Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Ιγνατίου, επί τη συμπληρώσει έξι μηνών από της προς Κύριον εκδημίας Του.  

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech