Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 08:44

Από την Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το βράδυ τελέσθηκε, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Αρσενίου του Καππαδόκου, απότμημα Ιερού Λειψάνου του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. 

Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσαν οι δύο Ιερείς της Ενορίας μας, π Άνθιμος και π. Στέφανος,  στον υπόγειο Ιερό Ναό κατά την Αγιορείτικη Τάξη, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών. Κατά τον Εσπερινό ετελέσθη η ακολουθία της Λιτής και η ευλογία της Αρτοκλασίας, ενώ κατά την διάρκεια των Αίνων έγινε η χρίση των Πιστών με λάδι από την καντήλα του Αγίου. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος, αναφερόμενος στον θαυμαστό βίο του Αγίου, στην απαράμιλλη καρτερία και αποφασιστικότητά του να μείνει κοντά στον Κύριο, στο προορατικό χάρισμα με το οποίο είχε αξιωθεί καθώς και στον τρόπο και στάση ζωής που υποδεικνύει για καθέναν από μας. Αναφερόμενος δε στο δοξαστικό των Αίνων του Αγίου τόνισε χαρακτηριστικά: " Τις απαντήσεις  στα αγωνιώδη ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και κάθε Χριστιανού που αγωνίζεται πνευματικά περί του πρόσκαιρου σε τούτον τον κόσμο βίου αλλά και περί της σωτηρίας του,  τις δίνει ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, όπως άλλωστε  και όλοι οι Άγιοι της Πίστεώς μας,  με το παράδειγμα της ζωής Του, την ακλόνητη  προσκόλληση Του στον Κύριο, την ταπείνωση και την υπομονή. Ο Άγιος Αρσένιος μας δείχνει τον δρόμο! Μένει να Τον ακολουθήσουμε..."   

Λίγο πριν το τέλος ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, τα οποία μοιράστηκαν προς ευλογία των Πιστών, ενώ ο π. Άνθιμος ευχαρίστησε για την συμμετοχή στην Ιερά Αγρυπνία και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αγίου σε όλους μας. 

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech