Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:03

Άξιος!! Φωτογραφίες από την Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιερωνύμου

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών τελέσθηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερωνύμου, υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλειάδος Συνοδικών και άλλων Αρχιερέων. Ο νέος Μητροπολίτης μας  προετίμησε την σιωπή ενώπιον του μεγάλου Μυστηρίου, ενώ ο  Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εξέλεξαν στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης, και σε εξέλεξαν διότι γνωρίζουν από όλα τα χρόνια τα χαρίσματά σου και το ταπεινό του χαρακτήρος σου". "Ο Θεός σε προίκισε με χαρίσματά και τα οποία τα είδαμε κατά την διακονία σου στην Εκκλησία της Ελλάδος". 

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος εκπροσωπώντας  της Ιερά Μητρόπολη μας ο τε Πρωτοσύγκελλος π. Αχίλλιος Τσούτσουρας , ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός  και ο Αρχιδιάκονος π. Μωυσής Τάσιος. 

Πλήθος Ιερέων, Μοναχών και Πιστών τόσο από την Λάρισα όσο και από την Αθήνα προσήλθαν να αναφωνήσουν το "Άξιος" και να ευχηθούν στον νέο Ποιμενάρχη μας. 

Ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός και η Κυρία Θεοτόκος να ευλογούν τον νέο Μητροπολίτη  μας, να του δίνουν δύναμη για το δύσκολο και πολυσχιδές  έργο, που αναλαμβάνει και να αξιώσουν όλους μας να Τον υποδεχθούμε με χαρά και ενθουσιασμό την ημέρα της ενθρόνισής Του στην Λάρισα και στον Μητροπολιτικό μας Ναό του Αγίου Αχιλλίου. 

 

 "Τόν Δεσπότην καὶ Ἀρχιερέα ἡμῶν, Κύριε φύλαττε, εἰς πολλὰ ἔτη"

 

"Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου"

 

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech