Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 21:23

Από την Ιερά Πανήγυρη της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως και της Συνάξεως της Παναγίας του Χάρου

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέσθηκε και φέτος στην Ενορία μας η Ιερά Πανήγυρις της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της  Παναγίας του Χάρου. 

Τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής ετέλεσαν ο εφημέριος της Ενορίας μας π. Στέφανος καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της πόλεώς μας, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο συνδέοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου με την πορεία του Έθνους, τις μεγάλες στιγμές αλλά και δοκιμασίες του και εκάλεσε όλους σε περισυλλογή, μετάνοια και ικεσία προς την Παναγία - Μητέρα μας ως την μόνη μας ελπίδα μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε. 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής ετελέσθη πανηγυρικός Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο, εφημέριο της Ραχούλας με την συμμετοχή του εφημερίου των Αγίων Αναργύρων Οικονόμου π. Αχιλλίου και του εφημερίου της Ενορίας μας π. Στεφάνου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Δωρόθεος, αναφερόμενος λεπτομερώς στα γεγονότα της Κοιμήσεως και στην εξέχουσα  θέση, που έχει η Παναγία στην ζωή κάθε Πιστού Χριστιανού. 

Συγκινητική και άκρως ενθαρρυντική ήταν για μια ακόμη φορά η αθρόα προσέλευση του ευσεβούς λαού, ο οποίος πάντοτε τιμά και μεγαλύνει την Κυρία Θεοτόκο. 

Η Παναγία μας να σκέπει πάντοτε την Πατρίδα και κάθε Πιστό, ο οποίος Την επικαλείται και να οδηγεί όλους μας στην σωτηρία! Αμήν!

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech